לאורך תקופת ההריון את עתידה לעבור כמה וכמה סוגים של בדיקות חשובות במיוחד, שיעזרו לך להבין מהו מצבו של התינוק. בהתאם למצב הרפואי הייחודי שבו את נמצאת, בהתאם לרמות הסיכון של ההריון שלך, הרופא המלווה את ההריון יכול להחליט על ביצוע בדיקות מיוחדות. אחת הבדיקות הללו היא בדיקת דיקור מי שפיר, אשר נערכת בדרך כלל בין השבועות 17-22, ולאחר שבוע 32 של ההריון. בדיקת מי השפיר היא בדיקת דגימה של מי השפיר בתוך שק ההריון, והיא יכולה לבחון כל מיני פרמטרים שקשורים להתקדמות הריון. אז מה בדיוק נבדק במהלך דיקור מי שפיר? ומה את יכולה לעשות כדי להקל על הבדיקה? כל הפרטים בכתבה הבאה.
מה בודקים במהלך דיקור מי שפיר?
- כמות מי השפיר בתוך שק ההריון. כמות מספקת של מים מאפשרת לעובר לנוע בצורה חופשית וכך לפתח את השרירים והרקמות הדרושות לו, לקראת הלידה.
- בדיקה גנטית של תאים של העובר אשר נמצאים בתוך מי השפיר. בדיקה זו יכולה לגלות האם יש בעיות גנטיות מסוכנות שישפיעו על עתידו של העובר.
- התערבויות חיצוניות לטיפול בעובר. למשל על-ידי מתן דם לעוברים שסובלים מתסמינים של אנמיה עוברית. במהלך דיקור מי שפיר ניתן לבצע דיקור של חבל הטבור ולהעביר לעובר דם שנחוץ לו להתפתחות ולגדילה.
קחי נשימה עמוקה ובדקי את מצבו של התינוק שלך
כל הבדיקות שמתבצעת לאורך תקופת ההריון, דיקור היא אחת הבדיקות הפולשניות והקשות ביותר. נכון, זו היא לא חוויה נעימה, אבל הבדיקה עצמה היא חשובה במיוחד לבריאות הילד שלך. מה שאומר שאת צריכה לאזור כוחות ולבצע את ההליך. חשוב להגיע ליום הבדיקה רגועים, בליווי בן הזוג או קרוב משפחה. ולזכור של הצוות המטפל לבצע את הבדיקה בסטריליות מלאה, תוך היעזרות באולטרה סאונד שמותאם לסביבת הבדיקה עצמה. כך ש שאת לא נמצאת לבד יש לך על מי לסמוך. ואת יכולה לעבור את הבדיקה תוך כמה דקות כאשר רמות הכאב הן מינימליות.